sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Jyrsijät-projekti asuu D-K:n luona

Meillä Jyrsijälässä on pyritty taloudenhoito jakamaan mahdollisimman tasaväkisesti. Niinpä Marsu pesee pyykit ja hoitaa vaatehuollon ja Data-Kurre tiskaa astiat. Muussa siivoamisessa vallitsee kauhun tasapaino, eli siivoamisen aloittaa se, joka ensin häiriintyy nurkkien harmaista asujaimista. Useimmiten tämä on D-K, joka tavallisesti siivotessaan pyyhkii kostealla koko asunnon lattiasta kattoon, tamppaa matot, pesee lattian ja kiillottaa kattokruunun ranskanleivällä. Marsun siivoaminen on paljon vähemmän ryppyotsaista: isoimmat pölykoirat voi pyydystää haavilla ja niiden pienemmät toverit lakaista maton alle D-K:n vanhalla t-paidalla.

Arvannette, että tällainen ei kauaa käy laatuun. Niinpä kaksiossa on käyty jo monta periaatteellista keskustelua siivoamisen intensiteetistä - ja myös monista muista aiheista. D-K nimittäin huolehtii usein gradunteon ohella perheen ruokahuollosta ja tarkistaa, että Marsu saa vatsansa täyteen rankan työpäivän jälkeen tai sen puolivälissä. Tämä tietysti sapettaa pörröhäntäistä osapuolta, joka paljon pussimuusin keittelyä mieluummin laatisi tyylikkäitä taulukoita ja asetteluja opinnäytetyöhönsä. Marsu taas kaipaa katsekontaktia ja leppoisaa jutustelua, joihin on kaksi-ja-puolivuotisen yhdessäolon aikana jo ehtinyt tottua. Jyrsijöiden intressit ovat siis ilmeisen epäyhtenäiset ja yhteentörmäyksiä on sattunut viime viikkoina suorastaan harmittavan usein. Odotammekin siis innokkaina Kurren Gradun valmistumispäivää. Silloin pyöräillään kaukaiseen kaupunginosaan katsomaan vuoden päästä käytettävää vihkikirkkoa. Oi onnen päivä. Lasken jo tunteja.

D-K:n persikkabroileri on kyllä hurjan hyvää. Toinen herkku on Siskon tekemä kanakeitto. Sitä ehkä saadaan taas maistella ensi viikolla, kun VR kuljettaa Rakkaan Pirjon luoksemme Jyväskylälandiaan viettämään talvilomaansa. Täällä Pohjolassa sitä talvilomaa kelpaakin vietellä, kun hiihtokelitkin ovat nyt toukokuun puolivälissä parhaimmillaan. Että muista Sisko vaan ottaa ne villahousut mukaan, ilman tulee vilu.

Ei kommentteja: